Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv troje policajaca pokrenut stegovni postupak

Zatvorenici pobjegli iz hrvatskih zatvora: Upravitelj pulske kaznionice podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz dva zatvora u Hrvatskoj tijekom proteklih nekoliko dana pobjegla su dvojica zatvorenika. Jedan je iskoristio priliku odgurnuvši pravosudnog policajca, a drugi je pobjegao u povratku sa šetnje.

U proteklih nekoliko dana iz zatvora u Puli i Zadru pobjegla su dvojica zatvorenika, potvrđeno nam je iz Uprave za pravosudni sustav i ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

U petak, 22. kolovoza, B.D. je pobjegao iz zatvora u Puli, dok su se vraćali sa šetnje, kada je iskoristio trenutak nepažnje pravosudnih policajaca te preskočio zid. Jedna je pravosudna policajka zapucala u zrak. Doznajemo da je pulski zatvorenik i prošle godine pobjegao iz jedne kaznionice. 

'U ova dva bjegstva nitko nije bio teže ozlijeđen. Jedan je službenik zadobio lakše tjelesne povrede nastale udarcima u glavu', Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

'Bojimo se da će se dogoditi nešto veće. Zabrinuti smo ne samo zbog naše sugurnosti, mi smo svjesni s kim radimo, već zbog sigurnosti građana', dodao je Tatarević.

VIDEO Snimili bijeg iz zatvora kroz tunel

Zatvorenik I.M. koji je pobjegao iz zatvora u Zadru prethodno je odveden na liječnički pregled jer mu je pozlilo, te je izgubio svijest. Navodno je imao i prijelom jednog kralješka. Udario je pravosudnog policajca, odgurnuvši ga, koji ga je pratio na liječnički pregled te je skočio kroz prozor visok pet metara.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti kojima bi se između ostalog trebalo utvrditi ima li elemenata stegovnog djela, te je li došlo do propusta u sustavu.

U Pulskom su zatvoru već donesene neke mjere, pa je upravitelj pulskog zatvora podnio ostavku, dok su protiv trojice policajaca pokrenute stegovne mjere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene