Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledajte večeras u Provjerenom

Snimka skrivene kamere: Okršaji među taksistima tek su počeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ista ruta u Zagrebu tri puta jeftinija s Uberom nego sa običnim taksijem. Logično da jedni rade bolje od drugih i eto pravog razloga zbog čega odnedavno vlada rat među prijevoznicima. Osobno se u to uvjerio reporter Provjerenog Ivan Čorkalo koji donosi priču i jedne i druge strane.

Uberovci tvrde – "neradnici" im prijete konstantno! "Šta se bune šahisti? Je..ga, više ne mogu igrat šah i zarađivat, nego moraju vozit, jer dosad su šah igrali na stajalištima", govori vozač Ubera.

"To u Italiji mafija sredi, taksiste štiti, a njih sredi. Da u Hrvatskoj postoji mafija, ja bih dao novac, da ih se sredi i više mu ne bi palo napamet da taksira ikada", govori pak vozač zagrebačkog taksija.

Svakodnevne prijetnje, verbalni pa i fizički okršaji kulminirali su prije tri dana. Tada je naime izgorio automobil Ubera u Zagrebu. Šestorica huligana razbili su stražnje staklo i zapalili automobil. Vozač je na sreću ostao neozlijeđen.

I sami vozači Ubera priznaju. Nedovoljno nedefiniran zakon omogućio im je da rade. I dok taksisti sa koncesijama moraju zadovoljiti i desetak kojekakvih uvjeta, prijevoz putem Ubera smatra se iznamljivanjem vozila s vozačem.

Konkurencija koja odgovara krajnjim korisnicima odnosno građanima, do usijanja je dovela situaciju na tržištu prijevoza.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:40!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene