'price of love'

VIDEO Zemlja u kojoj je prostitucija dio svakodnevnice

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

I dok je u drugim zemljama prostitucija veliki problem, u Etipiji je to posao kao i svaki drugi. Novi film stavio je u fokus upravo tu situaciju, a glavnu ulogu ima jedan taksist.

Filmska industrija van Hollywooda usmjerila se na neke svakodnevne probleme, a scenarista iz Etiopije Hermona Hailay fokusirala se na problem prostitucije u svojoj zemlji.

Pogledaj i ovo Sanja Stanković (Foto: Instagram) Neke možda znate... Seks-skandal u Srbiji: Poznate starlete morale na policiju zbog optužbi za prostituciju?

Bivša manekenka o elitnoj prostituciji u Hrvatskoj

Film 'Price of Love' nominiran je i za afričku nagradu na Fespaco festivalu, a prikazao je i drugu stranu prostitucije. 'Oduvijek sam htjela ispričati tu priču jer sam i sama odrastala u tom okruženju, tu nema srama. To su sve lijepe žene i majke, prijateljice i sestre', rekla je Hailay za BBC koji ima 28 godina a iza nje su već tri filma o socijalnoj tematici i siromaštvu – u filmu 'Price of Love' radnja prati taksista koji se zaljubi u prostitutku.

U Etiopiji je prostitucija jako raširena, no o tome se ne priča. Iako ekonomija brzo raste, većina populacije živi sa svega 5 kuna dnevno. Nije neuobičajeno vidjeti žene koje radu noću, izlaze na cestu u mini suknjicama i traže klijente. 'To je jako kontroverzna tema, no poruka mog filma je da moramo promijeniti mišljenje. Ako mislimo da je prostitucija loša, onda moramo promijeniti način na koji je volimo, a ne bojati se toga', poručila je autorica filma.

Zanimljivo je i to što je film snimljen s ukupno osmero ljudi, a sudjelovali su svi Etiopljani. Mnogi kritičari kažu kako upravo zahvaljujući Hermioni filmovi iz Etiopije su dobili zasluženo mjesto na svjetskoj sceni.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene