Nevjerojatni talenti

Trinaestogodišnji Luka i razbacani Tomy raspametili publiku i žiri

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ove nedjelje kandidati su doslovce ostavljali bez daha!

Show su otvorili nevjerojatni dečki. I ova je nedjelja rezervirana za najveće hrvatske talente.

Pogledaj i ovo Babe bez kočnica Supertalent (FOTO: Dnevnik.hr) Lana i Vicky isto u finalu MALCI RAZVALILI Osvojili su vaša srca

STREET BROTHERS

Braća Matej i Danijel Švec nastupaju pod imenom Street Brothers, a na Supertalent su se prijavili jer žele promovirati sportski način života, zdravu prehranu i pokazati da granice ne postoje. Street workoutom se bave tri i pol godine. Sudjelovali su na svjetskim natjecanjima. Matej je prvak Hrvatske, bio je u finalu drugi u Kazahstanu i 14. u svijetu u Moskvi. Sami su počeli u parku, na Bundeku. Njihov nastup na audiciji oduševio je žiri, a Danijela im je poručila: „Blago majci što vas rodi i što vas ima! Odašiljete divnu poruku i sretna sam što postoje tako divni ljudi!“ I ove su nedjelje pokazali da su nevjerojatni. Bio je to pravi spektakl za gledanje.'Toliko ste me ostavili bez teksta da bih ponovila rečenicu - Blago majci', ovaj je puta kazala Danijela.

NIKA PASTUOVIĆ

Nika je dvanaestogodišnja učenica koja uz pjevanje gaji strast prema klaviru. Sa devet godina krenula je u školu pjevanja, a prije dvije godine upisala je klasičnu glazbenu školu. Nika se može pohvaliti sa brojnim nastupima, ali unatoč iskustvu trema pred veliki nastup na Supertalentu itekako je prisutna. „Jako je uzbuđena, jer ovo je za nju nešto sasvim novo i htjela bi sebe pokazati u najboljem svjetlu“, otkrila nam je Nikina mama Sandra. Mlada glazbenica predstavila se sa pjesmom svoje omiljene pjevačice, Lare Fabian, a nada se da će njezina izvedba dotaknuti srca svih gledatelja. Nika je inače ljubiteljica šansone i jednog dana želi biti baš poput svog uzora, Lare Fabian. Osvajala je razna natjecanja u pjevanju, bila je najmlađa sudionica Večeri dalmatinske šansone, a pobijedila je i na Zlatnom mikrofonu Zagreba. Osvojila je i žiri. 'Baš si me pogodila ravno u srce', zaključio je Mario Petreković. 'Činjenica da imaš samo 12 godina, veže mi ruke, moram ti iskazati štovanje', nadodala je Martina Tomčić.


 

PLESNA SKUPINA CLIQUE

Za još jedan plesni spektakl potrudila se plesna skupina Clique iz Splita. Deset najboljih plesača iz kluba naporno trenira posljednjih nekoliko tjedana i jedva su čekali stati na pozornicu, otkrila nam je jedna od osnivačica kluba, Katarina Botica. Ona i njezina ekipa uglavnom se bave modernim, uličnim plesovima. Jokerov posljednji osmijeh koreografija je koju su članovi kluba pažljivo osmišljali, a sami su također osmislili kompletni vizualni identitet. Šminka, frizura i kostimi – sve je to njihovih ruku djelo. Podsjetimo, na audiciji su oduševili žiri svojom koreografijom, dobili 4 DA. Ovaj puta Mario je zaključio da su bili solidni. 'Ja se ne slažem s Mariom. Meni se sviđa što ste kroz pokret ispričali snažnu priču. Jako ste me se dojmili', kazala je Danijela.


LUKA PIRIĆ

Luka je trinaestogodišnji učenik koji dolazi s Hreljina pored grada Bakra, a njegov talent je slaganje Rubikove kocke. Odličan je matematičar, kod prijatelja je vidio prvi puta Rubikovu kocku i u roku jednog dana shvatio princip slaganja! Zatim je počeo učiti i vježbati s različitim oblicima kocke, da bi danas postao pravi majstor slaganja. No Luka ima još mnoge talente. On je pravi mali stručnjak za strane jezike, a obožava i fiziku, kemiju i nogomet. Čitati je počeo s nepune dvije godine i to bez slovkanja, a kad je savladao slova, red je došao i na brojeve. S tek tri i pol godine Luka je mogao zbrojiti dva troznamenkasta broja, ali uz hrvatski, to je mogao učiniti i na engleskom jeziku. U polufinalu slagao je čak šest kocki! Najveće iznenađenje je bilo kada je kocku složio zavezanih očiju. 'Ja sam ganuta', kazala je Martina koja je i dobila kocku s vlastitim portretom.

MIOMIR MILJATOVIĆ BETKO

Pedesetsedmogodišnji Miomir dolazi iz Osijeka, a njegov talent je balansiranje predmetima. Svoj talent je otkrio još u mladosti kada je uvidio da mu šiba s prsta ne pada. Malo po malo, Betko je otkrio da stvari jednostavno ne padaju s njegovog nosa, ramena, ruke ili čela, pa je nastavio eksperimentirati s balansiranjem. To ga je dovelo do polufinala Supertalenta, gdje nam je pokazo da je i nemoguće ponekad moguće, pa je Miomir na svojem nosu imao maketu bicikla. Otkrio nam je da se za polufinale nije posebno pripremao, jer kako kaže, on svoj talent ne mora trenirati – jednostavno ga nosi u sebi. 'Da idete u BiH, tamo bi vas zvali Bolanser, a ne balanser', kroz šalu je kazao Mario. 'Žao mi je da niste otišli dalje u svojem istraživanju', nadodao je Mislav Čavajda.

TOMY MIHIČINAC

Tomy je dobitnik zlatne ulaznice, kojega su upravo Rene i Igor stiskom na zlatnu gljivu poslali direktno u finale. Porijeklom je iz Hrvatske, no od devete godine života živi u Sloveniji gdje radi kao autolimar. Nastupao je u emisiji Slovenija ima talent 2011 i kao kaskader za reklamu u nogometnom klubu Juventus, ali i u više glazbenih spotova. Najprije se bavio boksom, no onda je otkrio jedan neuobičajen talent – počeo je hodati na rukama. Trenira tri do četiri sata na dan i to pet puta tjedno. Glavna potpora je sam sebi, a njegov moto glasi „Padam, letim dok se ne razletim!“ Otkrio nam je i da je sam svjestan koliko je napredovao od svog nastupa na slovenskom Supertalentu, ali s druge strane nikako nije očekivao zlatni gumb na audiciji. Naravno da je opet oduševio žiri koji ga je pratio rastvorenih očiju.'Elementi koje si izveo nismo vidjeli nikada u životu', kazao je Mislav koji nije mogao skriti oduševljenje.

MIA PETKOVIĆ

Mia je sedamnaestogodišnja učenica iz Pule koja se plesom intenzivno bavi sedam godina. Plesati je počela kao dijete, a sve je počelo sa baletom. Zatim je otkrila ritmičku gimnastika, a danas je ljubiteljica urbanih plesova. Posljednja tri mjeseca intenzivno se pripremila i to čak četiri puta tjedno po nekoliko sati. Treninzi ponekad znaju biti naporni, ali ništa nije teško kad radiš ono što voliš, otkrila nam je mlada Mia koja je večeras odradila emotivnu točku naziva 'I love you'. 'Iskreno se nadam da ćeš biti u finalu. Način na koji ti to radiš je tako motivirajuće', komentirala je Danijela.

 

ARYAN ILUZIONIST

Dvadeseterogodišnji mađioničar, odnosno close-up iluzionist, Aryan, ispred kafića zabavlja ljude jer kaže da mu to predstavlja zadovoljstvo i ne radi to zbog nikakvih novaca. Radi isključivo izbliza, karte, novci, loptice i predviđanja, jer kaže da ga pokreće interakcija s ljudima. Lako je zaključiti da Arijan nema nikakvu tremu pred nastup, jer kako kaže, živi za nastupe pred brojnom publikom. Nastupa na događajima za privatne tvrtke gdje izvodi stage show, trikove manipulacije s bocama, rezanje jakne. „Od rođenja sam upućen u misticizam, duhovnost. Htio bih pokazati u Hrvatskoj i drugu vrsta iluzionizma. Ja se bavim close up-om. Radost i veselje koje probudim u ljudima je meni zadovoljstvo!“ poručuje Arijan koji se ovime aktivno bavi tek tri godine. Aryan je prekrio oči, a Mislav je morao bojati crtež odjeće muškarca na papiru. Aryan je isto takav crtež imao kod sebe, a da stvar bude bolja jednako je tako bio i odjeven ispod odijela. 'To nije istina', uzviknula je Danijela.

 

SLAVONSKA DUŠA

Tamburaški sastav iz općine Strizivojna u ovom sastavu djeluju dvije godine. Glazba je, kažu, ono što ih spaja, a cilj im je sačuvati i etno kulturu i bećarac. Pjevaju o ljudima, policajcima, o tamburi i svemu onome što vole. „Svaki bećarac mora imati pola istine. Bez istine u tom bećarcu ne ide, to ne može. S bećarcem se rodiš, s bećarcem umireš, s bećarcem se veseliš.“ tvrde ovi veseli tamburaši. Ovaj su puta priredili MIX bećarca.'Volim tradiciju, volim spajanje novog, ali ovo meni nije bećarac', kazala je Martina.

FILIP KONCOŠ

Dvadesetogodišnji Filip dolazi iz Čepina, po struci je kuhar, a hobiji su mu glazba, sviranje gitare, beatbox i teretana. Sluh je naslijedio od oca, a pjeva i svira gitaru od 11. godine. Nastupao je s crkvom u Zagrebu pred 500-600 ljudi. Danas je izveo 'Wayfaring stranger' Johnnyja Casha. Filipu, od treme, nije krenulo od prve, pa je morao krenuti s izvedbom ispočetka. 'Bravo, čestitam na hrabrosti. Ovo je težak način izvedbe', kazao je Mislav.

 

Ipak, u finalu ima mjesta samo za dvoje polufinalista. Ovaj je puta publiku najviše oduševio Luka Pirić. Drugi polufinalist je Tomy Mihičanac.

Supertalent gledajte nedjeljom od 20h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na supertalent.hr!

Osim na službenoj web stranici Supertalenta, te profilima showa na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, YouTubeu i Snapchatu, omiljeni show pratite i na jedinstvenoj aplikaciji Supertalent Hrvatska koju besplatno možete preuzeti na svim Android i iOS uređajima.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.

Odaberite Vip TV uslugu za najbolje TV iskustvo!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene