be active

Prvi Europski tjedan sporta posjetilo preko 10 tisuća ljudi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska je obilježila prvi Europski tjedan sporta. Poput aktivnosti u svim članicama Europske unije, brojne su sportske aktivnosti održane i diljem Hrvatske, a središnji Nacionalni događaj koji se održao ovog vikenda na zagrebačkom Bundeku privukao je deset tisuća posjetitelja.

Kroz sedam tematskih jedinica na Europskom tjednu sporta građani su imali prilike okušati se u biciklizmu, sportovima i natjecanjima za osobe s invaliditetom, prezentaciji trail trčanja (UTK), organizirane su radionice i utrke za djecu, kviz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, pregledi i vježbe u organizaciji Kineziološkog fakulteta te Poliklinike Medikol. Uz zumbu,cheerleading, fitness, Dharma Yogu, mirni duatlon, Asja Petersen održala je Fokus point pilates trening.

Pogledaj i ovo Janica Kostelić (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Malo su je gnjavili Zgodni frajeri navalili na Janicu: Pogledajte kako su je okupirali istarski momci!

Poziv na akciju: 'To je jedno prekrasno iskustvo koje imaš za cijeli život'

U dječjem se kutku učilo kako živjeti zdravo, sudjelovalo u prezentaciji taekwondoa, KHL Medveščak i njihova maskota igrali su se s djecom, dok su svoje promocije imali i klubovi: Dinamo, Cibona i Cedevita. U kutku otkrića su se održale prezentacije raznih sportova i vještina: finswimming, kajak, parkour, kendo, wushu, savate, nanbudo, aikido, capoeira, judo, sambo i hrvanje. Kutak izazova je nudio razne aktivnosti poput košarkaškog i nogometnog turnira, prezentacije teniskih klubova te utrke za građane. Također, predstavljeni su i projekti kao što su Europske sveučilišne igre te Move Week, a aktivnosti su završile hip hop plesnim nastupom.

«Izrazito smo zadovoljni s prvim Europskim tjednom sporta obilježenim u Hrvatskoj. Projekt se nastavlja i iduće godine, a cilj je u potpunosti aktivna Hrvatska. Zahvaljujemo svim građanima koji su se odazvali našem pozivu kao i izlagačima te predstavnicima medija koji su pratili događaj!» - istaknula koordinatorica projekta Marija Crnković iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Europski tjedan sporta namijenjen je građanima svih dobnih skupina bez obzira na tjelesnu pripremljenost. Okupio je pojedince, tijela sportske organizacije, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknuo je Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu. Najvažniji cilj ovog europskog projekta, koji je po prvi puta obuhvatio aspolutno sve zemlje EU, je promijeniti crne statistike koje govore kako velika većina ljudi nije dovoljno tjelesno aktivna. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene