Rekordni ugovor

NAJUNOSNIJI UGOVOR U POVIJESTI GLAZBE Znate li na koliko je potpisala Adele?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Uz to, Adele se može podičiti i milijardom pregleda pjesme 'Hello' na YouTubeu.

Britanska pjevačica Adele potpisala je ugovor sa Sony Musicom vrijedan 117 milijuna eura, jedan od najunosnijih u povijesti glazbene industrije, piše britanski tisak.

Pogledaj i ovo Adele - 1 Jako emotivno! Jedan postupak obožavatelja posebno je taknuo Adele, pa se i rasplakala, evo zašto ovaj video ima više od dva milijuna lajkova!

Sony je stupio u kontakt s 28-godišnjom glazbenom zvijezdom budući da joj istječe ugovor s diskografskom kućom XL Recordings koji je potpisala za album "25" izašao lani.

Po ugovoru sa Sonyjem, pjevačica treba snimiti nekoliko albuma, piše dnevnik The Guardian koji ne navodi točan broj.

"'Osigurali smo si Adeline usluge", rekao je nešto ranije za Sun izvor u Sony Musicu, kako u ponedjeljak prenosi tabloid. "Ugovor upravo sklapa naša diskografska kuća Columbia u Sjedinjenim Državama i iznos mu se penje na 117 milijuna eura", dodaje isti izvor.

Za usporedbu, britanski pjevač Robbie Williams je 2002. s diskografskom kućom EMI potpisao ugovor na 104 milijuna eura, godinu dana pošto su Whitney Houston i Arista Records potpisali ugovor na 91 milijun eura.

Adele koja je u nedjelju objavila videoklip svoje pjesme "Send my Love (To your new lover)", bila je u 2015. glazbenica s najviše prodanih CD-a u svijetu, zahvaljujući svom trećem albumu "25", na kojemu je i poznata intimna balada "Hello", objavila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI), ne navodeći točne podatke.

Među brojnim rekordima kojima se može podičiti je i milijarda pregleda pjesme "Hello" na YouTubeu u samo 88 dana. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene