A što je s frajerima?

Lana otvoreno o suvremenim ženama: ''Bilo bi ljepše da smo mi ostale više dame''

Lana Gojak (FOTO: Teatar Gavran) Lana Gojak (FOTO: Teatar Gavran)

Lana Gojak progovorila je o predstavi, predrasudama i suvremenim ženama.

Zagrebački Teatar GAVRAN će 21.veljače u maloj dvorani LISINSKI izvesti premijeru komedije Mire Gavrana “Sve o ženama” . U glavnim ulogama će zaigrati mlade, talentirane i potvđene hrvatske glumice Lana Gojak, Kristina Krepela, te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjećate se ''Larina izbora''? Lijepa glumica progovorila o neobičnim događajima na setu hit-serije: "Morali su ih stišavati zbog snimanja"

Gavranova komedija ''Sve o ženama'' njegov je najizvođeniji kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea…Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija ponovno se igra u Hrvatskoj.

Sve o ženama (FOTO: Teatar Gavran) Sve o ženama (FOTO: Teatar Gavran)

Tim povodom razgovarali smo s Lanom Gojak, glumicom koju gledamo i u seriji ''Čista ljubav'', a koja nam je otkrila više o sjajnoj predstavi i ulozi koju je prije 18 godina tumačila Ksenija Pajić, a danas je dodijeljena upravo Lani.

Radiš na predstavi ''Sve o ženama'' u Teatru Gavran. Čuli smo da glumiš čak 5 uloga? Koliko je onda naporna ova predstava?

Tako je, igram 5 uloga. Od curice u vrtiću do starice u staračkom domu. Predstava zahtjeva veliku koncentraciju, kondiciju, u svakoj se sceni "šaltam" u drugu ulogu, drugo emotivno stanje. U procesu proba je bilo dosta naporno, međutim sad sam uigrana, uvježbana i ne predstavlja mi napor već gušt. Na probama se šalimo da bi publika trebala vidjeti koja se ludnica događa iza scene, kojom se brzinom presvlačimo, sumanuto tražimo rekvizitu, mijenjamo perike…

Predstava je o suvremenim ženama. Težiš li privatno da budeš suvremena ili vidiš određene čari kod žena u nekim davnim vremenima?

Smatram se modernom i suvremenom ženom međutim čini mi se da smo, nažalost, izgubile neke čari koje su imale žene iz davnih vremena. Bilo je divnih žena iz davnih vremena koje su ipak bile moderne za svoje vrijeme. Vrijeme se promijenilo, sukladno tome i mi. Bilo bi ljepše da smo mi ostale više dame, a frajeri više džentlmeni.

Lana Gojak (FOTO: Teatar Gavran) Lana Gojak (FOTO: Teatar Gavran)

Iako su žene danas sve ravnopravnije s muškarcima, ipak u Hrvatskoj još žive predrasude na račun nježnijeg spola. Koliko je teško biti žena u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj, nažalost, ima jako puno predrasuda prema raznim skupinama. Što se žena tiče još uvijek ne vrijede isti kriteriji u odnosu na muškarce ni pri dobivanju posla, ni odnosu na poslu, muškarcima se često tolerira više nego ženama, ne vrijede jednaka pravila, a položaj neravnopravnosti se osjeća još uvijek i na materijalnom planu. Konkretno glumice još uvijek nisu plaćene kao i glumci. To je stvar na kojoj treba ustrajati, vrijeme prave ravnopravnosti će zasigurno doći.

Gledamo te i u seriji ''Čista ljubav''. Kazalište ili televizija? Što više voliš kada je kazalište u pitanju, a što kada je televizija?

Apsolutno volim oboje. U kazalištu volim taj prelijep odnos s publikom, zajedničko disanje, njihove reakcije koje me drže prisutnom sada i ovdje, neizvjesnost svake izvedbe, ali i dugotrajni proces rada na ulozi. Na televiziji volim što je potpuno druga vrsta koncentracije, što u tom kratkom vremenu od "akcije" do "rez" moraš uroniti u lik, emociju, dati sve od sebe odmah. Teško je riječima opisati tu vrstu čarolije koja se događa kad viknu "akcija".


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene