Frizer, turistički vodič...

NEĆETE VJEROVATI Ovo su prava zanimanja poznatih!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Znate li kojim bi se zanimanja bavila poznata lica s estrade, da nisu završili s mikrofonom u ruci?

Svi ih znate kao vrsne glazbenike. Proslavili su se u toj branši zahvaljujući svojim sjajnim glasovima, no što su trebali biti? Kojim zanimanjima se mogu pohvaliti, primjerice, Tony Cetinski, Natali Dizdar ili pak Jacques Houdek? Znate li? Donosimo vam prava zanimanja glazbenih zvijezda!

Pogledaj i ovo Jacques Houdek Dosta toga je sam napravio Pogledajte kako je Jacques Houdek preuredio svoj dom, pomogla mu je i najbolja punica: "Jako lijepo, osjeti se toplina"

Zdravko Čolić - Popularni Čola osvojio je brojna ženska srca u bivšoj Jugoslaviji. Iako je jedan od najpoznatijih glazbenika na ovim prostorima, kao dječak iz Sarajeva više je interesa pokazivao za sport nego za glazbu. Glazba mu je, tijekom školovanja, bila hobi pa je učio svirati gitaru! Ubrzo je počeo svirati za društvu u parku, a prvi službeni nastup imao je sa 18 godina u grupi 'Ambasadori'. Uza sve, stigao se Čola i obrazovati. Završio je gimnaziju, nakon koje je upisao i diplomirao ekonomiju. Ipak, glazbena karijera je uzela toliko maha da bi bilo tužno da se bavio ičim drugim.

Željko Joksimović - Iznimno obrazovan pjevač i tekstopisac te skladatelj. Joksimović se bavi pop, folk i etno glazbom, a skladao je brojne uspješnice s ovih prostora. Glazbom se bavi od malih nogu, pa je sa svega 12 godina osvojio nagradu 'Prva harmonika Europe'. Glazba ga je zanimala toliko da je nakon gimnazije završio Glazbenu akademiju. Osim toga, Joskimović je veliki poliglot. U jednom intervjuu rekao je kako govori čak pet stranih jezika - ruski, poljski, engleski, grčki i francuski.

Tereza Kesovija - Legendarna pjevačica pjeva od malih nogu, a također je završila Glazbenu akademiju, diplomiravši na Odsjeku za flautu. U to vrijeme počinje bilježiti ozbiljne nastupe, a ostalo je povijest. Tereza je ostvarila impresivnu karijeru, domaću i međunarodnu, a ona traje do danas.

Lepa Brena - Najduže noge bivše Jugoslavije, Brena je preteča folka, predvodnica trendova do danas. Postala je pravi brend još u bivšoj državi, a poslu je posvetila apsolutno sve. Završila je Srednju turističko-hotelijersku školu i postala turistički vodič. Iako je upisala fakultet, nije ga završila,jer je započela glazbenu karijeru. Isplatilo joj se, jer je Brena na glazbi zaradila pravo bogatstvo!

Jacques Houdek - Oduvijek zaljubljen isključivo u glazbu, Jacques je trebao biti frizer. Osim formalnog obrazovanja, završio je i osnovnu te srednju glazbenu školu, gdje je naučio svirati glasovir te solo pjevanje. Iako nam je drago što je Jacques danas na sceni, bilo bi sjajno ići kod frizera koji TAKO pjeva.

Tony Cetinski - Pulski glazbenik dolazi iz jako muzikalne obitelji, pa ne čudi što je i Tony krenuo takvim stopama. Doduše, u glazbi se zadržao ozbiljnije nego njegov otac i brat. Jedna je od najkvalitetnijih i priznatijih hrvatskih vokala, karijera mu je besprijekorna, a glazba velika ljubav. Pohađao je glazbenu školu, a inače je završio Srednju turističko-hotelijersku školu.

Natali Dizdar - Osim savršenog glasa, Natali je i obrazovana. Usred izgradnje uspješne karijere, talentirana Zadranka završila je Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet, smjer socijalne pedagogije. Svaka čast!

Ivan Zak - Nikad ne biste povjerovali čime se svestrani Zak zapravo planirao baviti! Iako je cijeli život stremio glazbenoj karijeri te htio biti pjevač i svirati gitaru, Zak je završio smjer hortikulture. 'Ja sam završio smjer hortikulture, konkretno za projektiranje i uređenje parkova i okoliša. Mene je to stvarno kao tinejdžera zanimalo, to je isto jedna vrsta umjetnosti', rekao je Zak u intervjuu za In magazin.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene