Svjetski dan štitnjače

PROGOVORILE O BOLESTI: 'Bila sam stalno umorna, gubila sam na težini'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Obilježava se danas Svjetski dan štitnjače, a neke od poznatih dama progovorile su za Dnevnik.hr o svojoj bitki s poremećajem štitnjače.

Uvijek su lijepe, nasmijane, vedre. Nitko ne bi rekao da ove dame imaju zdravstvenih problema, no njih njihova bolest prati svakog dana, bez pauze. Obilježava se danas Svjetski dan štitnjače, a neke od poznatih dama koje boluju od poremećaja štitnjače za Dnevnik.hr progovorili su o svojim zdravstvenim problemima.

Pogledaj i ovo Žanamari Perčić mišljenja su podijeljena Žanamari postala plavuša i odvažila se na još jednu promjenu, a zbog novog izgleda poznate Hrvatice zasule su je komentarima!

Jelena Rozga otkrila je da nešto nije u redu krajem 2006. godine. 'Kretala sam tada u solo karijeru, a u isto vrijeme osjećala sam promjene na svom tijelu. Budila sam se umorna, stalno sam se osjećala umorno, gubila sam na težini... Otišla sam kod liječnika, gdje sam dobila dijagnozu. Nisam odmah dobila terapiju, no ubrzo jesam, i sada pijem lijekove. Borimo se nas dvije', rekla je vedra Jelena.

Za sve žene koje boluju od bilo kakvih bolesti štitnjače, Rozga ima vrijedan savjet. 'Slušajte svoje tijelo i nemojte se bojati doktora', poručila je. 'Treba slušati svoje tijelo, mnogi ljudi boje se nalaza, boje se otići kod doktora, boje se kako će živjeti. No, to je potpuno pogrešno, treba ići, treba se konzultirati, a ne se bojati!', rekla je Jelena. 'Nekad je teže s njom živjeti, nekad lakše. Najgore je zapravo mojim prijateljima jer mijenjam raspoloženja. Kad sam nervozna, uvijek im kažem: To je moja štitnjača', zaključila je Jelena priču.

Tegobe ima i Žanamari Perčić. Pjevačica je naglo i puno dobila na težini u trudnoći, kada je najviše 'osjetila' svoju štitnjaču. 'Živim sa smanjenim radom štitnjače već dugi niz godina, bez komplikacija. Uz sintetički hormon koji pijem kao zamjenu za svoj, pijem i kalcij svakodnevno. To je bitno jer sintetski hormon smeta apsorpciju kalcija pa samo treba konzumirati kalcij odvojeno i u većoj količini. Osim toga, jedino je teže u trudnoći jer hormoni u trudnoći variraju. Zbog toga sam dobila 30 kilograma u trudnoći, koje sam skinula čim su hormoni prestali varirati', rekla je Perčić.

Nekad, kaže, i zaboravi da ima problema. 'Ponekad i zaboravim da imam problem sa štitnjačom jer nemam komplikacija, a imam i izuzetnog doktora u Splitu, dr. Vučinovića koji me prati i savjetuje', zaključila je Žanamari.

Problem sa štitnjačom Blanka Vlašić i Janica Kostelić nisu uspjele kontrolirati lijekovima, pa su obje išle na operaciju štitnjače. Veliki fizički i psihički napori i preveliki stres samo su neki od okidača, koji uzrokuju probleme sa štitnjačom. Stoga, udahnite duboko i smirite se. Problemi će se već riješiti!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene