Zbogom, Kemo

Rade nije skrivao suze, brojni glazbenici uputili posljednji pozdrav

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojni kolege došli su u Sarajevo posljednji put se oprostiti od glazbenika Kemala Montena...

Sarajevski pjevač Kemal Monteno preminuo je prošle srijede u Zagrebu. Mjesec dana prije transplantirali su mu bubreg, no njegovo tijelo na kraju nije izdržalo te je preminuo u zagrebačkoj klinici Rebro.

Pogledaj i ovo Rade Šerbedžija - 4 "Ovo je nedopustivo!" Vučićev SNS pokušao spriječiti nastup Rade Šerbedžije u Novom Sadu, njegov potez nakon toga popraćen je ovacijama!

Posljednji ispraćaj pjevača Kemala Montena na zagrebačkom groblju Mirogoj

Velik broj Keminih kolega, pjevača i glazbenika došlo je odati mu počast na komemoraciji u Narodnom kazalištu u Sarajevu, a Rade Šerbedžija, Nikša Bratoš i drugi uputit će oproštajne riječi ovom velikom glazbeniku. Među prisutnima su Zdravko Čolić, Dino Merlin, Rade Šerbedžija, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Saša Matić i mnogi drugi.

'Cijeli život se družimo. Od mladosti, a onda naročito intenzivno od 89. godine. Zaista... mi je teško govoriti', kroz suze je rekao Rade Šerbedžija koji je izgubio prijatelja. 'Mislim da je muzika puno izgubila, a on je nešto najljepše iz ovog Sarajeva i cijele jugoslavenske muzičke scene', poručila je Neda Ukraden.

Kemo je na brojne glazbenike imao velik utjecaj te je u njima ostavio neizbrisivi trag. 'Mislim da će njegova muzika živjeti i to je najvažnije da ostane među nama, nikad neće umrijeti i na neki način, pogotovo ja koji s njim imam neke ključne pjesme u svom životu tako da on je moj Kemica koji će uvijek ostati sa mnom', kaže Zdravko Čolić.

Kemo je na svoj posljednji ispraćaj na sarajevsko groblje ispraćen uz jednu od njegovih najljepših pjesama i svojevrsnu himnu toga grada 'Sarajevo, ljubavi moja', a počivat će na mjestu gdje i zaslužuje - Aleji velikana. Više u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene