Lova je kapnula

Za samo jedan stih pjesme 'Zora je' zaradila preko 100 tisuća eura

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Napisala je bezbroj tekstova i gotovo da nema pjevača na prostoru bivše Jugoslavije koji nije otpjevao barem jednu njezinu pjesmu.

Neda Ukraden, najpoznatija baka Balkana, otkrila je u intervjuu za emisiju 'Glamur' kako je Marina Tucaković zaradila preko 100 tisuća eura za samo jedan stih pjesme 'Zora je'.

Pogledaj i ovo showbuzz Objavila na Facebooku Danas je prava mačka, a ovako je izgledala nekada!

'Dokazala sam da se može biti i mlad i lijep i zgodan - i biti baka'

Oni stariji sigurno se sjećaju, slobodno možemo reći, planetarnog hita iz 1985. 'Zora je' kojeg je otpjevala Neda Ukraden, a koji je preveden na trinaest svjetskih jezika i prodan u milijunskoj nakladi. Pjesmu je 1987. obradio Piet Veerman pod nazivom Sailin' Home. Ova je obrada ostvarila veliki uspjeh u Europi i prodana je u 1,100.000 primjeraka.

Pjesmu je napisao pokojni Đorđe Novković, a kako kaže Neda, nekoliko su se puta posvađali oko naziva pjesme. Najprije su je nazvali 'Jovane zora je', pa 'Milane zora je', ali na kraju je ipak (srećom) ispala jednostavno 'Zora je.

Kako su imali malih problema s tekstom pjesme, Neda je na kraju pozvala Marinu Tucaković, koja je i dan danas jedan od najtraženijih tekstopisaca. Marina je napisala stih 'Suza je iz oka kanula'. Upravo taj stih do danas joj je doinio preko 100 tisuća eura!

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene