Legenda pop-rocka

Regija shrvana gubitkom: 'Nadao sam se da će se izvući...'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Otišao je divan čovjek, netko koga smo mnogo voljeli, bilježe na društvenim mrežama kolege i prijatelji.

Prijatelji i poštovaoci glazbe jedne od legendi jugoslavenske i srpske pop-rok scene Vlade Divljana, koji je umro u četvrtak Beču u 57. godini, opraštaju se od njega ostavljajući poruke i komentare na društvenim mrežama, internetskim izdanjima beogradskog tiska i elektroničkih medija.

Pogledaj i ovo showbuzz zbogom vlada Oprostili se od legende u suzama: 'Otišao je jedan od najboljih'

Vijest o smrti nekadašnjeg vođe skupine "Idoli" potvrdila je nakladnička kuća "Long play", navodeći da će o vremenu i mjestu pokopa naknadno odlučiti obitelj.

Glazbenik, skladatelj, pjesnik, Vlada Divljan ostavio je neizbrisiv trag u glazbenoj kulturi ovih prostora, a njegova specifična lirika i ljubavni tekstovi obilježili su jugoslavenski novi val tijekom 80-tih godina prošlog stoljeća, navode elektronički mediji.

Istodobno, na portalima i društvenim mrežama popodne i večeras Divljanovi prijatelji i poštivaoci glazbe koju je ostavio za sobom postavljaju i “dijele” njegove najveće hitove iz doba grupe “Idoli”, te njegovih kasnijih samostalnih ili zajedničkih glazbenih projekata.

Preminuo Vlada Divljan, frontman legendarnih 'Idola'

Otišao je divan čovjek, netko koga smo mnogo voljeli, bilježe na društvenim mrežama kolege i prijatelji Vlade Divljana. "Stvarno me je pogodila Vladina smrt. Bio je moj dobar drug i divan čovjek, zaista veliki umjetnik. Znao sam da je bolestan, ali sam se nadao da će se izvući. Na žalost, to se nije dogodilo, i neka mu je vječna slava", naveo je na Facebooku Momčilo Bajagić Bajaga.

'Umro je netko kog sam baš volio'

Srđan Gojković Gile iz "Električnog orgazma" kaže: "Vlada je svakako bio najtalentiraniji glazbenik naše generacije i svakako će nedostajati, kako na srpskoj, tako i na regionalnoj sceni. Ovo je strašan gubitak, ali ipak najveći za njegovu obitelj, njegova dva sina i suprugu".

Mediji prenose i izjavu Zdenka Kolara, Divljanovog prijatelja, kolegu i suradnika iz nekoliko bendova, među ostalim i iz "Idola": "Morate shvatiti... ne mogu da pričam. Osobno sam toliko pogođen da nemam snage riječ reći zbog Vlade".

Kolega iz grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule, kaže kako je u šoku i poručuje da će "Vlada svima nedostajati", dok je rock novinar Dušan Vesić na Facebooku ostavio samo jednu rečenicu: "Umro je netko kog sam baš, baš volio".

"Ne mogu povjerovati da je Vlada zauviek otišao. On mi je bio više nego brat. Desetljećima smo bliski prijatelji i neke od najljepših momenata moje mladosti provela sam u njegovom društvu. Vlada će živjeti kroz njegovu glazbu koja će vječno trajati. On je bio apsolutno u pravu kada je govorio da nam je samo ljubav potrebna", rekla je Dubravka Duca Marković, voditeljica nekadašnje kultne glazbene emisije "Hit mjeseca".

Posljednji intervju

Radio-televizija Beograd emitorala je i na svojoj internetskoj stranici postavila poslednji intervju koji je za RTS dao Vlada Divljan u emisiji "TV lica" u studenom 2014. Emitiranje poslednjeg intervja s Divljanom, također sniumljenog koncem prošle godine, za subotu u 15 sati najavio je Radio B92.

Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća Divljan je svirao u jazz bendovima Merlin i Zvuk ulice, a od 1980. do 1984. bio je vođa VIS “Idoli”, da bi 1985. počeo samostalnu karijeru. Ostat će, među ostalim, upamćen i po hitovim "Maljčiki", "Rijetko te viđam sa djevojkama", "Dok dobuje kiša (u ritmu tam-tama)", "Malena" i drugim.

Ostajući vjeran pop-rocku, počeo se baviti i filmskom glazbom, pa su njegove note obilježile filmove "Crni bombarder", "Šest dana lipnja", "Tri palme za dvije bitange i ribicu" i druge.

Objavio je i tri albuma glazbe za djecu te sudjelovao u brojnim glazbenim projektima. Od 1991. do 1999. godini živio je u Australiji, a od 1999. u Beču. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene