Viđao ju i kasnije

Fatalno ju je volio, a ona ga ostavila! Obama dva puta zaprosio drugu ženu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije nego što je oženio Michelle, Obama je čak dva puta prosio drugu ženu. Nakon što ga je odbila upoznao je Michelle, no njihova druženja nastavila su se i dalje.

Bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle jedan su od najskladnijih parova na svjetskoj političkoj sceni. No, priliku da umjesto Michelle postane prva dama Amerike imala je jedna druga žena. Riječ je o Sheili Miyoshi Jager s kojom se Obama zabavljao prije nego što je upoznao sadašnju suprugu.

Pogledaj i ovo Michelle Obama (Foto: AFP) IMALA 18 GODINA Bivša prva dama pohvalila se slikom s maturalne, pa se našalili s njom: "Je li Barack vidio ovu fotografiju?"

Detalji njihove romanse otkriveni su u knjizi "Rising Star" Davida J. Garrowa, a da njihova druženja nisu bila bezazlena svjedoči i činjenica da je Obama Sheilu čak dva puta zaprosio! No, svaki put ostao je "kratkih rukava". Par je u vezi bio od 1980-ih godina, a 1986. pala je i prva prosidba koju su odbili Sheilini roditelji jer su smatrali da im je 23-godišnja kći još premlada za udaju za dvije godine starijeg partnera.

Unatoč tome što ga je odbila, nastavili su hodati, Sheila je s vremenom shvatila da se njezin partner promijenio. Postao je ambiciozan i bio uvjeren da mu se ljudi trebaju diviti i voljeti ga.

"Sjećam se kada se dogodila ta promjena, bilo je to 1987. godine i tada je već imao viziju da postane predsjednik", kazala je Sheila, a prenosi Daily Mail.

Obama je vjerovao kako mora biti pravi Afroamerikanac, kako bi ispunio svoje političke ambicije, a s obzirom na to da je bio u vezi s bjelkinjom, smatralo se da bi mu to naštetilo. To je stvaralo dodatan pritisak njihovom odnosu, piše Garrow u svojoj knjizi. Kada je završavao pravo na Harvardu, njihova veza počela je pucati, no Obama i dalje nije bio spreman odreći se ljubavi sa Sheilom. Ponovo ju je zaprosio i pitao je da mu se pridruži na Harvardu. Ona ga je ponovo odbila jer je smatrala da bi pristanak bio očajnički čin jer nije vjerovala u njihovu budućnost. Nakon toga su se razišli, a Barack je sreću pronašao uz Michelle.

Počeli su izlaziti, no činilo se da Sheilu ipak nije prebolio s obzirom na to da se s njom viđao s vremena na vrijeme kad bi došla na Harvard. "Uvijek sam se osjećala loše zbog toga", priznala je Jager autoru knjige. Svoj odnos održavali su pismima i telefonskim pozivima, a svaki kontakt izgubili su 1992. godine nakon što je Barack oženio Michelle.

Bivši predsjednik SAD-a još uvijek se nije službeno očitovao o napisima iznesenima u knjizi "Rising Star", no ovo nije prvi put da su bivše partnerice "razotkrile" Obamu. Još jedna biografija Pulitzerovog nagrađivanog novinara Davida Maranissa detaljno je opisala Obamin raniji odnos s bjelkinjama Alexandrom McNear i Genevieveom Cook, koje su ga navodno optužile da je bio opsjednut svojim crnačkim genima zbog čega su se nerijetko u vezi s njim osjećale kao uljezi.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene