446267
446267
446267
446267
446267

Punih 25 godina nisu znali tko je: Serijskog ubojicu osudili na smrtnu kaznu

  • , 11.08.2016., 14:25
  • Autor:
  • komentara

Manijak je pomno birao žrtve. Najmlađa je imala samo 15, a najstarija 36 godina.

 
 
 
 
Policija vjeruje da je Lonnie David Franklin ubio preko 20 djevojaka (FOTO: AFP)
Policija vjeruje da je Lonnie David Franklin ubio preko 20 djevojaka (FOTO: AFP)

Lonnie David Franklin (63), serijski ubojica iz Los Angelesa poznat i pod nadimkom Mrgudni spavač, osuđen je u srijedu na smrtnu kaznu.

Franklin je između 1985. i 2007. godine dokazano ubio desetoro djevojaka, a policija vjeruje da ih je usmrtio najmanje dvostruko više.

Manijak je žrtve birao uglavnom među ovisnicama i prostitukama, najmlađa njegova žrtva je imala samo 15 godina, dok je najstarija imala 36.

Franklin je s ubojstvima započeo tijekom osamdesetih godina, u vrijeme kada je u američkim gradovima, pa tako naravno i u Los Angelesu, došlo do prave epidemije u korištenju cracka.

U to doba ga policija nije uspjela povezati sa zločinima, djelomice i zato što su najmanje još trojica serijskih ubojica bili aktivni u južnim dijelovima Los Angelesa. 

Ipak, kada je njegov sin Christopher prije nekoliko godina 'pao' zbog posjedovanja oružja i droge, policija je uvidjela sličnost između njegovog DNA i onoga pronađenim na nekoliko žrtava, te je naposljetku ipak došla do krivca.

Franklin je uhićen 2010. godine, no na početak suđenja se čekalo sve do veljače ove godine. Izjasnio se nedužnim po svim točkama optužnice, iako je u sudnici sjedila Enietra Washington, jedina koja je preživjela njegov napad.

Mrgudni je spavač pokušao i nju ubiti 1988. godine, međutim bacio ju je iz automobila pogrešno vjerujući da je već mrtva. Detektivi su njezinu fotografiju pronašli skrivenu iza zida u Franklinovoj garaži.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se