Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

Papa uputio kritiku mladima: Starci nisu "Marsovci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo izrazio je nezadovoljstvo u srijedu zbog tendencije mladih generacija da starost sve više smatraju "bolešću od koje se treba distancirati", a stare osobe "Marsovcima".

"Starost nije bolest. Stara osoba nije Marsovac. Stara osoba smo mi uskoro ili puno kasnije, neizbježno, čak ako na to ne mislimo", primijetio je 78-godišnji Papa pred 12.000 okupljenih na Trgu sv. Petra na tjednoj općoj audijenciji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti"

"Zahvaljujući napretku medicine, život se produžava, ali se društvo ne otvara životu! Dok smo mladi zanemarujemo starost, kao da se radi o bolesti od koje se treba distancirati, ali kad starimo - posebno ako smo siromašni, bolesni ili sami - uviđamo da je društvo programirano na učinkovitost koja, posljedično, ignorira stare osobe".

Papin novi presedan u Vatikanu

Citirao je "jasne i proročke riječi" svojeg prethodnika Benedikta XVI. koji je kazao da se "kvaliteta civilizacije ocjenjuje djelomično po načinu na koji se odnosi prema starim osobama". (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene