Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružite nam se

Zaklada Ana Rukavina održava 7. Dan otvorenih srca

Dan otvorenih srca (Foto: Zaklada Ana Rukavina)
Dan otvorenih srca (Foto: Zaklada Ana Rukavina) Foto: Zaklada Ana Rukavina
Zaklada Ana Rukavina i ove će godine u petak 23. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održati Dan otvorenih srca. Svi građani koji žele saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina mogu se pridružiti Danu otvorenih srca, koji se ove godine održava u povodu dvanaeste obljetnice Anina preranog odlaska i rada Zaklade Ana Rukavina.

U sklopu Dana otvorenih srca održat će se upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kojem se mogu pridružiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina.

Pročitajte i ovo Koncert nada u svjetliju budućnost Hrvatska se ponovno ujedinila na koncertu "Želim život": "Ona je ušla u povijest i ne samo sa zdravstvenog apekta nego i sa humanitarnog aspekta" Slika nije dostupna 27. studenog Dan otvorenih srca Zaklada Ana Rukavina

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Važnost upisa u Hrvatski registar te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina svim zainteresiranim građanima moći će objasniti i liječnici koji će biti dostupni tijekom održavanja akcije.

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, Hrvatski registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), danas ima 60.404 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 56.824 uzoraka tipizirano, a darivatelji iz Hrvatskog registra dali su šansu za život 97 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene