Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh mladog inovatora

Počeo je iz garaže, a sada u njegov projekt žele uložiti tri milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora Ivana Mrvoša. Više od 160 ulagača iz nekoliko zemalja ulaže upravo u njegov projekt. Počeo je iz garaže, a sada ulagači žele uložiti više od tri mlijuna kuna u ovu mladu hrvatsku tvrtku.

Pametne klupe iz Dalmacije postavljene su i u Zagrebu. 17 klupa nalazi se na 12 lokacija.

Pročitajte i ovo PR Auro Domus Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije PR Investiranje u zlato Ulaganje u zlato čuva Vašu ušteđevinu

Nove klupe sklapaju se u pogonu u Klisu. Nedavno su stigle jako dobre vijesti. Pomoću Funderbeam kampanje prikupljeno je više od 410 tisuća eura koji će se uložiti u tvrtku.

''Ovo je zapravo novi način investiranja u Hrvatskoj koji do sada nije postojao i omogućuje i malim i velikim investitorima da kroz jednu platformu svi zajedno ulažu unutar jedne tvrtke'', kaže Ivan Mrvoš, inovator iz tvrtke Include.

Jedna od ulagačica je i Ivana Šoljan. Projekt je kaže, mješavina crowdfundinga i burze. ''Mi smo zajednički pripremili poslovne planove i malo ih prilagodili da budu jasniji investitorima. Investicije su od 100 do 200 tisuća eura. ja sam osobno uložila 30 tisuća eura'', kaže Ivana Šoljan.

Javili su se ulagači od Izraela preko Saudijske Arabije do Japana. ''Ukupni cilj je 450 tisuća eura, a prikupljena sredstva planiramo uložiti u razvoj, pojačat ćemo razvojnu aktivnost i u poboljšanje proizvodnog procesa.''

Planiraju i nova zapošljavanja. ''Planiramo nova zapošljavanja čim se realizira investicija, vjerujemo da ćemo kroz peti mjesec povećati broj zaposlenih sa trenutnih 15 na 20 do 25'', objašnjava Mrvoš.

Da je pred tvrtkom svijetla budućnost uvjereni su i ulagači. Kampanja za investiranje u Mrvoševu tvrtku traje do 28. ožujka, a ako posao bude još više rastao, planiraju i novu investicijsku rundu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene