Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihov san se nastavlja

Priča koja je raznježila sve stigla je do onoga do koga je trebala stići: Izbornik iznenadio najpoznatije trenere u Čakovcu

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8
Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Provjereno
Aktualno Galerija Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 10 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 10 Foto: Provjereno Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 11 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 11 Foto: Provjereno Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 9 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 9 Foto: Provjereno Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno +6 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 7 Galerija 1/11 >>
Nogomet za njih dvojicu nije najvažnija sporedna stvar na svijetu. Njima je nogomet baš sve, doslovno život. I zato im je NK Sloga i ispunio san i dopustio braći Nikoli i Marku da budu pomoćni treneri. I to kakvi treneri: najšarmantniji, najslađi. Uvukli su se tamo svima pod kožu, ali ne samo njima. Priča emisije Provjereno o dvojici braće koji žive za nogomet stigla i do onoga do koga je trebala stići. Ne Djeda Božićnjaka, već izbornika Zlatka Dalića.

Prije dva tjedna upoznali ste braću Nikolu i Marka iz nogometnog kluba Sloga, najsimpatičnije i najšarmantnije pomoćne trenere na svijetu. Dva tjedna poslije, ekipa emisije Provjereno ponovno je na poznatom terenu, doslovno uz teren NK Sloge iz Čakovca. Obitelj Hančić tamo ih je čekala, a braća Nikola i Marko ne znaju pravi razlog njihovog ponovnog posjeta.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Braći su rekli kako žele doznati dojmove nakon prošle reportaže. Nikola je nervozan jer kasni na trening, ali ga ekipa emisije Provjereno ne pušta dok im ne ispričaju kako je izgledalo jutro poslije emisije. Ekipi iz Provjereno su su zvonili telefoni, no jedan poziv ih je posebno obradovao, onaj izbornika Zlatka Dalića. Sigurno se sjećate izjave braće Hančić koja je sve posebno nasmijala i raznježila kada su rekli da bi htjeli upoznati izbornika Dalića i dobiti od njega autogram i dres. Marko je brata tada zezao kako sigurnoneće dobiti dres od izbornika.

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 10 Foto: Provjereno

Bio je to dovoljan povod da svi zajedno dokažemo Marku da je Nikola bio u pravu kada je vjerovao da će jednom upoznati Zlatka Dalića. Zato se ekipa emisije našla s izbornikom i krenula prema kući Hančićevih. ''Pa nisam bio u Hrvatskoj kad je bila vaša emisija, bio sam vani. I naš fotoreporter, Darko Sopta mi je poslao video i reko je kako je dirnut tim videom o tim dečkima i kako spominju reprezentaciju, spominju Rakitića, spominju mene i ja sam taj video pogledao i odmah sam reagirao na to. To je zaista bilo lijepo i nježno sam reagirao i zvao sam da ćemo se mi uključiti, da ćemo pokloniti dresove tim dečkima i da budemo mi ti koji ćemo razveseliti u ovo doba i da je to najmanje što možemo učiniti'', ispričao je izbornik Dalić.

U isto vrijeme, u domu Hančićevih Marko i Nikola zajedno s majkom očekuju povratak ekipe emisije Provjereno. Sad kad su poznati pomoćni treneri razmišljaju naglas i o mogućim transferima, ali iz Sloge ne bi nikamo.

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 9 Foto: Provjereno

Skroman je i izbornik Dalić kada govori o lijepim gestama koje čini za svoje navijače. ''Mi moramo činiti sve što je u našoj moći da mi učinimo ljude i ponosne i sretne, da uživaju . Jer teška je situacija, teška su vremena gdje su ljudi i bolesni, nemaju mogućnosti, imaju probleme. Meni osobno ništa nije problem učiniti za takve ljude. Ako možemo činiti bar malo i pridonijeti malo sreće i veselja, mi to moramo učiniti. Ja znam da je puno takvih situacija, slučajeva. Ne možemo sve surećiti, ali ono bar osnovno da napravimo da te ljude i ovo doba pred Božić učinimo sretnima, da vide da ipak netko na njih misli, da nisu sami'', govori Dalić.

A da nisu sami, itekako su osjetila ova dva brata koja su se svima već uvukla pod kožu. Nikolin najdraži igrač Ivan Rakitić je stotinama kilometara daleko u Barceloni, ali nije ni on ostao ravnodušan na ljubav svog posebnog obožavatelja. ''Dragi Marko, Nikola, da vas pozdravim iz Barcelone. Želim vam sve najbolje. Baš mi je drago vidjeti i čuti da nas uvijek pratite. Nadam se da ćemo imati priliku da vas upoznamo. Uvjeren sam da će naš šef imati nekoliko poklona za vas, da vas isto pozove na utakmicu kad budemo igrali tu blizu. Želim vam sve najbolje, tebi Nikola posebno. Mi smo zajedno za Barcelonu i najjači. Pozdrav!'', rekao je Rakitić u videoporuci.

Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 8 Kako to izgleda kada ekipa Provjerenog nekome pripremi iznenađenje života? (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno

I izbornik je bio impresioniran brojem medalja koje su osvojila ova braća. Gotovo ih imaju jednako kao i on. Taj dan Marko i Nikola nikad neće zaboraviti. Jedan san je upravo ostvaren. Tako mali, a tako veliki. Treneri su napokon i razmijenili svoja iskustva.

Suradnja je dogovorena, a Nikola i Marko su dobili novog pomoćnog trenera. Nakon odlaska nenadanog gosta, pokušavali su se sabrati dojmovi. San se ovim dečkima ostvario.

I što je najbolje, san još uvijek traje. S koliko će tek ponosa stajati uz Zlatka Dalića na treningu hrvatske reprezentacije, a koliko tek biti zadovoljni jer su upravo oni razlog dolaska izbornika na treninge nogometne škole NK Sloge. Jedna lijepa priča se nastavlja.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene