Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica o Agrokoru

"Najbitnije je sačuvati radna mjesta, a najveća odgovornost leži na vodstvu Agrokora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je poručila da ni ona niti njezin Ured ni na koji način nisu umiješani u predstojeća lokalne izbore, te demantirala pisanje tjednika "Nacional" da je "uvučena u bitku za 'projekt Esih'“.

U izjavi novinarima po završetku sastanka sa češkim predsjednikom Milošom Zemanom, Grabar Kitarović je na Pantovčaku izjavila kako, iako inače nema običaj, mora demantirati netočne napise u medijima jer je "stabilnost države, kako u predizborno, tako i postizborno vrijeme, iznimno bitna".

Veći dio izbornog razdoblja izvan države

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića Problemi do grla Hoće li biti novog vještačenja u slučaju Agrokor? "Teško će pronaći nekoga tko neće biti kontaminiran"

"Zato moram najodlučnije kazati da apsolutno ni ja niti moj ured, nismo niti ćemo, izravno ili neizravno, biti umiješani u sljedeće lokalne izbore", rekla je predsjednica. Jedino će izaći na glasovanje, a u razdoblju lokalnih izbora, najavila je, veći dio vremena provest će izvan države i koncentrirati se na vanjskopolitičke aktivnosti.

Tjednik "Nacional“ u članku pod naslovom "Kako je Predsjednica uvučena u bitku za 'projekt Esih'“, tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih "stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih".

Predsjednica kaže da je riječ o "uvođenje zabune i neprovjerene informacije u javni prostor" te poručuje kako bi "doista voljela da kad netko piše o meni osobno ili Uredu, da se obrate za naše mišljenje i naš stav".

Ustvrdila je da njezin savjetnik Radeljić ni na koji način ne sudjeluje u predizbornoj kampanji za izbore. "Ni ja niti moj Ured nemamo nikakve veze s predizbornom kampanjom za lokalne izbore", kazala je.

O Agrokoru: Najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu

Grabar Kitarović nije htjela komentirati najavljeno donošenje zakona o postupku izvanredne uprave, koji je u javnosti prozvan "lex Agrokor", ali je poručila kako u vezi budućnosti te kompanije najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu Agrokora.

"Što se tiče Agrokora - najbitnija su dva elementa. Zadržati stabilnost gospodarstva, a time i hrvatske države, te sačuvati radna mjesta. I drugo - najveća odgovornost leži i dalje na vlasnicima i vodstvu tvrtke", ustvrdila je Grabar Kitarović dodavši kako osobno nije uključena u procese vezane uz Agrokor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene