Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLJEDNJI POZDRAVI ZA MILANA SIJERKOVIĆA

"Bit će on u svakoj kapi kiše, pahulji snijega, dašku vjetra... Radio je s dušom, a sad nas jednako tako toplo i s dušom gleda negdje s oblaka"

Milan Sijerković (Foto: Igor Kralj/Vecernji list)
Milan Sijerković (Foto: Igor Kralj/Vecernji list) Igor Kralj/Vecernji list
Aktualno Galerija +0 Milan Sijerković (Foto: Igor Kralj/Vecernji list) Galerija 1/1 >>
Brojni građani na društvenim se mrežama opraštaju od svima omiljenog legendarnog meteorologa Milana Sijerkovića.

Nakon objave da nas je napustio legendarni meteorolog, dragi kolega i dugogodišnji suradnik Nove TV i DNEVNIK.hr-a Milan Sijerković mnogi se građani na društvenim mrežama opraštaju od njega.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

- Njega kad bi čovik gleda, samo ositija bi neku blagost. Ma ovakvi se ljudi rijetko rađaju... a kad odu, kao da odlazi i dio tebe s njima

- Čovjek zaslužuje svoju ulicu ili trg. I to ne samo u Zagrebu

- Bio je jako omiljen. Kad je govorio prognozu, mogla se čuti i neka stara uzrečica, to je privlačilo ljude... Počivao u miru Božjem

- Naš najdraži didica...

- “Sveta Kata snig na vrata”, zbogom, legendo, počivaj u miru!

- Mi smo izgubili, a nebo dobilo velikog čovjeka i meteorologa. Hvala mu na svemu

- I bez pogleda u ekran znali smo tko nam se obraća, kao što smo znali i da će nas dočekati nasmijano lice, topao pogled i mudra izreka. Nju smo svi iščekivali. Znali smo da drugačije ne provodi prognozu kraju.

Kiša se činila prolaznom, snijeg je najavljivao s posebnim veseljem da sam mu se i ja znala veseliti iako uopće nisam ljubitelj snijega.

Kad bi najavio nevrijeme, jak vjetar, često bi rekao i točno vrijeme. Čak i kad sam znala da je mala vjerojatnost da je pogodio sat, bio je u pravu. Kao dijete iščekivala bih ljetni pljusak jer ga je najavio kao nešto najljepše što će se tog dana dogoditi.

Takvih voditelja više nema, radio je s dušom, a sad nas jednako tako toplo i s dušom gleda negdje s oblaka. Bit će on u svakoj kapi kiše, pahulji snijega, dašku vjetra, pa čak i u prognozi drugih voditelja. Uvijek se negdje u podsvijesti očekivao njegov glas kad se spomenula prognoza. Teško će se to promijeniti.

- Otišla još jedna legenda stare škole... Bio je prepoznatljiv, užitak je bio slušati njegove prognoze, ozbiljnost i profesionalnost! Počivao u miru

- Kad sam bila mala... jedva sam čekala prognozu vremena... jer uvijek je imao zanimljive izreke...Posljednje zbogom i neka te svi anđeli svijeta prate

- Velika tuga, predivan čovjek, stara škola, satima bih ga mogao slušati... jako mi je žao

- Tužno... sad je sa svojim oblacima... kišama.. snijegom... RIP, dobri čovječe... i tamo gore bit ćeš glavni za prognozu

Reakcije kolega

"Napustio nas je jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto", objavili su na službenom Facebooku iz Hrvatskog meteorološkog društva.

 

Autor stotina stručnih radova i triju slikovnica za djecu

Milan Sijerković rođen je 1935. godine u bokokotorskom mjestu Baošiću.

Studirao je geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1961., a magistrirao 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je kao prognostičar u Državnome hidrometeorološkom zavodu Republike Hrvatske u Zagrebu. 

 

Honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu. Bio je u uredništvu časopisa Prirode.

Napisao je stotinjak znanstvenih i stručnih meteoroloških radova. Napisao je i tri slikovnice za djecu te serijal znanstveno-popularnih knjiga različitim mjestima i područjima, a koje se odnose na vrijeme i podneblje.

Nova TV s velikom se tugom oprašta od svojeg dugogodišnjeg suradnika, kojeg će zauvijek pamtiti kao vrhunskog stručnjaka i dragog kolegu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene