Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik uprave Ine

Zoltan Aldott: "Ina je proteklih 7 godina bila junak hrvatskog gospodarstva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott istaknuo je kako je Ina kompanija sa snažnim novčanim tijekom.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott sudjelovali su na konferenciji nova hrvatska energetska strategija na kojoj se raspravljalo o donošenju novog strateškog dokumenta energetskog razvoja Hrvatske te ključnim aspektima energetske budućnosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Sandor Fasimon, predsjednik Uprave Ine (Foto: Dnevnik.hr) Sa strateškim partnerima Novi šef INA-e Sandor Fasimon: "MOL je zainteresiran za kutinsku Petrokemiju"

"Ina je, unatoč svim izazovima s kojima se susrela, posljednjih godina intenzivno ulagala: konkretno, govorimo o 20 milijardi kuna, odnosno tri milijarde eura u posljednjih sedam godina. Nemojte mi zamjeriti što ću to reći, jer će biti u potpunoj suprotnosti s onim što mnogi lokalno govore, ali moram naglasiti da je Ina u razdoblju od prošlih sedam godina bila junak hrvatskog energetskog sektora i hrvatskog gospodarstva", rekao je Aldott.

Istaknuo je kako je Ina danas kompanija "sa snažnim novčanim tijekom, niskom zaduženošću i dobrom ulagačkom perspektivom i planovima za daljnje jačanje proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj te povećanje proizvodnje naftnih derivata za 50 posto u sljedećih pet godina".

"Jaki smo, među najjačima u Hrvatskoj, unatoč onome što neki govore. Budući da je Hrvatska zemlja s prekrasnom obalom i dugom tradicijom moreplovstva, možemo se složiti da za Inu itekako vrijedi stara izreka da samo nemirno more čini dobrog mornara", kazao je Aldott. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene