Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA PRIJELAZU BAJAKOVO

Uhićen srpski krijumčar: "Pao" s desecima tisuća tableta i pištoljima Glock

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ovo najveća zapljena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini", kazao je zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Predrag Jaružanin.

Više od 50 tisuća komada tableta s psihotropnim tvarima te devet pištolja marke Attack i Glock pronađeno je na graničnom prijelazu Bajakovo skriveno u teretnom vozilu srpskih registracija, a vozač, 44-godišnji srpski državljanin, uhićen je.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Nastavlja se potraga Otkriveni sumnjivi detalji nestanka malene Danke, ispred kuće je bager: Roditelji ponovno u policiji Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

Zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske policijske uprave Predrag Jaružanin izvijestio je kako je 50.900 tableta i devet pištolja pronađeno pri carinskoj kontroli, nakon čega je vozač uhićen te je danas priveden istražnom sucu vukovarskog Županijskog suda.

Napomenuo je kako je za kaznena djela zlouporabe lijekova te neovlaštenog držanja oružja zapriječena kazna od jedne do 12 godina zatvora po pitanju tableta, a šest mjeseci do pet godina kada je riječ o oružju.

"Ovo je najveća zapljena vatrenog oružja na području PU vukovarsko-srijemske u ovoj godini. U 2016. godini imali smo ukupno 63 komada pronađenog različitog oružja, zbog čega su 33 osobe prijavljene nadleženim sudovima", naveo je Jaružanin.

Pročelnik Carinskog ureda Osijek Berislav Leko kazao je kako su lijekovi i oružje pronađeni skriveni u "tapecirungu" teretnog vozila, dok je u deklaraciji pisalo kako je riječ o prijevozu sušenog crnog ribiza. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene