Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika švedska limuzina

Volvo najavio S90

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je objavio prve službene teasere svoje nove limuzine koja će premijerno biti predstavljena početkom sljedeće godine na siječanjskom auto salonu u Detroitu.

 

Pročitajte i ovo Najsigurniji automobil na svijetu (Foto: Volvo) Sigurnost na prvom mjestu Istraživanje koje se nikad ne šali - najsigurniji automobil u povijesti napokon nam dostupan Slika nije dostupna Švedska vizija luksuza Volvo S90 stiže do kraja ove godine

Do sada smo mogli već u par navrata vidjeti značajna broj fotografija makete ovog automobil pa sam izgled nasljednika modela S80 i konkurenta mercedesovoj E klasi, BMW-ovoj seriji 5 i drugim sličnim premium modelima više i nije neka tajna, a tada viđen je donekle potvrđeno i s ovdje priloženim teaserima.

Drugim riječima, na izgled produkcijskog S90 će značajan utjecaj izvršiti recentni konceptni modeli ovog švedskog proizvođača, kao i novi XC90. Tako će S90 imati prednja svjetla s grafikom tzv. Thorovog čekića, velika stražnja svjetla u obliku slova C, veliki Volvo natpis na prtljažniku, elegantne i odlučne bočne linije i sl. Drugim riječima, sve ono što bi i trebalo odlikovati moderni volvoov tzv. flagship.

Otprije znamo i kako će S90 biti veći od svog prethodnika, no ujedno će od njega biti i lakši, a glavna zasluga za to će pripasti modularnoj SPA platformi. Nadalje, pokretat će ga vrlo vjerojatno samo 4-cilindrični motori koji će svoje mjesto pronaći i u hibridnoj izvedbi. Konkretnije, vrh ponude će činiti XC90 T8 Twin Engine plug-in hibridni model snage od 400 KS.

Kasnije tijekom 2016. na tržište će stići i karavanski V90, a obje će verzije od spomenutog XC90 preuzeti veći broj značajki uređenja interijera, a kupci mogu očekivati bogatu ponudu prostora, kvalitetnu izradu i materijale te bogatu infotainment i, posebno, sigurnosnu opremu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene