Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek krajem desetljeća

Volkswagen Phaeton ipak prolongiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je objavio kako će dolazak drug generacije modela Phaeton ipak biti prolongiran, a glavni krivac za to je potreba za velikim uštedama koje će uzdrmanom njemačkom divu pripomoći da se oporavi od tzv. Dieselgatea.

 

Pročitajte i ovo PR Godina tigra Na hrvatske ceste stigao je jedan malo drukčiji tigar PR Model ID.4 GTX Novi ID.4 GTX

Drugim riječima, čini se kako je promijenjena ranija odluka da Phaeton ima prioritet pred raznim drugim volkswagenovim proizvodima.

Točnije, prije otprilike mjesec dana iz Volkwagena su stizale vijesti o električno pokretanom Phaetonu, emocionalnijem dizajnu i velikoj važnosti koju ovaj model ima za njemačkog proizvođača, posebno na kineskom tržištu i sl. Istovremeno su se spominjali razni projekti koji će biti odgođeni ili otkazani, a novi Phaeton nije bio među njima.

Ipak, moguće je da je pritisak skandala oko emisija NOx-a i ugljičnog dioksida nešto veći nego što se ranije mislilo pa je vodstvo Volkswagena moralo redefinirati prioritete na svim područjima svoje djelatnosti.

Tako je sada ponovno teško predvidjeti kada bi novi Phaeton mogao stići na tržište, no mnogi smatraju kako će se to dogoditi do kraja ovog desetljeća.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene