Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Električna sportska limuzina

Porsche dao zeleno svjetlo za konceptni Mission E

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Značajna vijest stiže iz Stuttgarta. Naime, Porsche je dao zeleno svjetlo za produkcijsku izvedbu modela Mission E.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač teško ozlijeđen Svjedokinja o nesreći na Cresu: "Prelazili su nas Porschei, njih 5-6. Išli su 200 na sat, mislili smo da je čovjek mrtav" Slika nije dostupna Nesreća u Mlinovima VIDEO/FOTO Ajoj, kakav peh! Najskuplji auti stigli u Zagreb, jedan se sudario s Ford Fiestom

Podsjetimo, Mission E je studija električnog sportskog modela predstavljena na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Njegova će produkcijska verzija biti prvi porscheov u potpunosti električni produkcijski automobil s kojim će ovaj proizvođač "otvoriti novo poglavlje u povijesti sportskih automobila".

Također, ovaj novi projekt bi navodno trebao otvoriti oko 1000 novih radnih mjesta u porscheovoj tvornici Stuttgart-Zuffenhausen u koju će ovu potrebu Porsche uložiti oko 700 milijuna Eura. Također, trenutna tvornica motora će biti dodatno proširena s obzirom da će se u njoj ubuduće proizvoditi i električni motori, a i drugi će dijelovi biti modernizirani i prošireni. Isto vrijedi i za razvojni centar u Weissachu.

Što se samog vozila tiče nadamo se kako će produkcijskog modela stići sjajan dizajn studije, a recimo i kako je Mission E pokretao električni pogonski sklop s dva električna motora snage veće od 600 KS. S njim je Mission E mogao ubrzati do 100 km/h za 35 sekundi, a do 200 navodno za 12 sekundi. Nadalje, autonomija mu se kretala iznad 500 km, od čega je navodno 400 km bilo dostupno već nakon 15 minuta punjenja baterija.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene