TUŽNA OBLJETNICA

Nikad prežaljena: Ljepotica anđeoskog glasa koja je prerano otišla

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Đurđica Barlović rođena je na današnji dan 1950. godine u Splitu.

Nikad prežaljena pjevačica Novih fosila, Đurđica Barlović danas bi proslavila svoj 67. rođendan. Preminula je 26. kolovoza 1992. godine od posljedica infarkta. Imala je svega 41. godinu. Jedna od najupečatljivijih i najdražih pjevačica bivše Jugoslavije, Đurđica Barlović zauvijek će ostati zapamćena po pjesmama koje se i dan danas rado slušaju.

Pogledaj i ovo Đurđica Barlović (Screenshot: IN magazin) Prerani odlazak Bila je najkarizmatičnija pjevačica bivše Jugoslavije: "Takvu umjetnicu rijetko ćemo opet sresti''

Anđeoski glas svijetu je pokazala vrlo rano. Svoj prvi nastup održala je sa svega 13 godina na natjecanju 'Djeca pjevaju'. Iako je upisala Srednju građevinsku školu, njezina ljubav bila je glazba. Nakon završene srednje škole, Đurđica je započela svoju profesionalnu glazbenu karijeru. S Batalima je nastupala kao solistica, a nakon što je osvojila publiku u rodnom Splitu, krenula je put Zagreba. Ubrzo je postala pjevačica Novih fosila.

Pjesmom Zdenka Runjića ''Diridonda'' na Splitskom festivalu predstavila se široj publici, a odmah su uslijedili i novi albumi koji su se nizali jedan za drugim.

Nagli preokret dogodio se 1982. godine kada se Đurđica odlučila povuči iz grupe i posvetit se mirnom obiteljskom životu. Zamijenila ju je Sanja Doležal. Dvije godine kasnije Đurđica je započela solo karijeru, no prerana smrt prekinula je sve njezine želje i snove.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene