''tako je godinama''

Najiskrenije priznanje Ivane Banfić: ''S tim sam rođena''

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ivana Banfić progovorila je o svom zdravstevnom stanju i što je potrebno za duševni mir.

Ivanu Banfić zatekli smo na plesnoj probi. Intezivno se priprema za proslavu svoje dvadesetpetogodišnje karijere, a snage ima baš kao i prvog dana. "Ma to je ništa. To je ništa snage. Pa imam prirodnu jaku tu energiju i s tim sam rođena. To mi je rekao jedan doktor, ''vi imate prirodnu jako energiju i ne trebate uopće puno jesti'', otkrila je Ivana Banfić za emisiju Zdravlje na kvadrat.

Pogledaj i ovo Martin Kosovec u emisiji Zdravlje na kvadrat - 7 Progovorio o karijeri, zdravlju... Mlada domaća senzacija o privatnom životu koji ne voli isticati: ''I ja sam samo čovjek, znam se raznježiti...''

Propuštene epizode emisije Zdravlje na kvadrat pogledajte na Novatv.hr.

Zadnje pripreme pred nastup s njom odrađuje dugogodišnja prijateljica Tamara. "Ivana je najbolja u freestyle-u, kao i svatko od nas, zato što tada ima svu slobodu kretanja iz srca i duše, onako kako joj dođe. Tada je pokret najiskreniji'', otkrila je koreografkinja, pedagodinja suvremenog plesa Tamara Curić. A najiskrenije Ivana je govorila i o svom zdravlju. Zadnjih se dana i ne osjeća baš najbolje.

"Mislim da sam bila cijelu zimu zdrava i sad mi je ono, krenulo kašljanje i kihanje'', priznala je Ivana.  No teško će ju to zaustaviti na plesnom podiju. Tako je godinama. "Pa ja sam radila i radim dosta na sebi. Kroz život sam puno radila, dosta trenirala, pazila šta jedem, ali sam počela ono, kako se veli, na vrijeme, s 18. godina i redovno", kazala je Ivana.

Zato danas tako izgleda. Kada je pitaju za liniju - to je odgovor svima. Preko noći i "istant" ništa se ne može, dodaje.'' Volim svoje tijelo, volim cijelu sebe i svoju dušu i sve. Radim jako puno, i to svaki dan, i to je jedino što je važno. Inače bi to svi trebali raditi'', kazala je Ivana koja duhovno radi na sebi.

Postiže to radom, vraćanjem u sadašnji trenutak, selektiranjem što je bitno, a što ne. Ne želi se nervirati oko gluposti. Shvaća da je kreator svega u svom životu! "Ako sam izabrala negativno zadovoljstvo onda ću se osjećati loše, ako sam pobornik toga i stvarat ću si situacije da mi se stalno nešto loše dešava pa ću ja biti negativno zadovoljna. Ako želim biti pozitivno zadovoljna, onda ću si iskreirati da mi bude lijepo."

Afirmacijom da je svaki dan izvrstan pomaže sebi, ali i drugima. Stresa se rješava meditacijom, okružuje se s pozitivnim ljudima, a sve dolazi s godinama i iskustvom, tvrdi. Kroz život se najviše bavila fitnessom. Prošla je puno teretana i utega."Sada dosta boravim u prirodi, dosta mirno živim, s malo stresa. Šećem, vozim bicikl", otkrila je Ivana Bandić koja u potpunosti vodi zdrav život.

''Pa jedem organski zdravu hranu, što god to ljudima značilo. Ne kupujem kruh u pekari nego ga sama pečem, ne kupujem brašno u dućanima nego odem u mlin'', otkrila je Ivana.  Pije isključivo vodu. Izbacila je gazirane napitke. Popije jednu kavu ujutro. "Jedem kad sam gladna", kazala je. Dodaje da nema nikakvih strahova niti fobija i da je sve to riješila sa sobom. Veseli se svakom danu i živi ga "punim plućima" kao da je posljednji. Više pogledajte u prilogu emisije Zdravlje na kvadrat.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene