Obavijesti Video Pretražite Navigacija
život bez plaće

"Da se strpimo? Neka to kaže Elektri, bankama, trgovinama": Varteks je u štrajku, svi osim jedne radnice

Varteks je u štrajku, svi osim jedne radnice.

U Varteksu je rano ujutro započeo štrajk zbog neisplata plaća za ožujak, a dijelom i veljaču.

Međutim, nisu baš svi u štrajku. U jednom od pogona radi jedna radnica. Možda i zbog toga što je, osim isplata zaostalih plaća ovaj tjedan članica uprave Varteksa Jelena Bošnjak obećala svakom tko ne stupi u štrajk 50 eura kada Varteks kroz tri do šest mjeseci stane na noge, pišu Varaždinske vijesti. 

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković kaže da je ovih 50 eura zapravo pokušaj da se štrajk razbije. 

"Mi rješenje nudimo, rješenje je jasno što bi se tu trebalo napraviti. Varteks je vlasnik vrijedne nekretnine koja nije u funkciji i koja bi se trebala prodati i dio nova ići u poslovanje Varteksa da se ponovno osovi na zdrave noge. Vjerovnici sad igraju neke igrice, upleo se i krupni kapital koji se želi domoći tih nekretnina jeftino i brzo. Kad se osvijesti da je to jedino i najbolje rješenje za Varteks onda će se stvari riješiti, rekao je predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Tomislav Rajković za Hrvatski radio. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Jedna od zaposlenica Varteksa ispričala je o svom životu na minimalcu. 

"Kraj svih troškova, jako grozno je živjeti na minimalcu, koji dobivaš u dva dijela, a kamoli sada kada još nije isplaćeno ništa od plaće, kao ni putni troškovi. Nakon što smo zaprijetili štrajkom, prošli tjedan su nas poslali doma pa smo imali neplanirani prekid rada jer se baš poklopilo s Praznikom rada. Međutim, nema baš ni, koliko vidimo, posla", rekla je.

"Kako je raditi bez plaće mogu ljudi i sami prosuditi. Prokurist – za kojeg ne znamo kakvu ulogu igra u našem Varteksu i koliko ga plaćamo, kao i njemu slične koje se postavlja bez objašnjenja i obavijesti - samo je rekao neka se malo strpimo!? Nek' se on strpi! Nek to veli Elektri, bankama, trgovinama. Nama uredno dolaze opomene", ističe radnica za Varaždinske vijesti. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene