Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Jasan rezultat

Kod njih se rezultati izbora znaju odavno: Evo kako to izgleda u najljevijem i najdesnijem mjestu u Hrvatskoj

Aktualno Galerija Sanja Jurišić Sanja Jurišić Foto: DNEVNIK.hr Selo Marušići - 2 Selo Marušići - 2 Foto: DNEVNIK.hr Selo Marušići - 1 Selo Marušići - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Živko Bulat Galerija 1/4 >>
Službeni rezultati izbora su stigli, no i da nisu, u mjestima koja su posjetile reporterke Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić i Lina Dollar i bez izbora se zna rezultat. Jedno mjesto glasa za desnu političku opciju, a drugo za lijevu.

Iako se i 12 dana nakon izbora ne zna tko će sastaviti saborsku većinu i pregovaraju stranke s obje strane političkog spektra, u dijelu Hrvatske rezultat je bio više nego očit. 

Novinarke Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić i Lina Dollar zaputile su se do dva mjesta u kojima su se izborni rezultati znali unaprijed. Jedno mjesto glasalo je za desnu političku opciju, a drugo za lijevu.

Pročitajte i ovo Europski izbori - 1 Važni izbori Kako dišu Hrvati oko europskih izbora provjerio je Dnevnik Nove TV: "Tu se borio za sva moguća prava, otišao je u Europu, nije čuti za njega"

Sanja Jurišić je tako otišla do Unešića u šibenskom zaleđu, najdesniju općinu u Hrvata. Izlaznost je bila veća od 75 posto, a desne opcije dobile su više od 95 posto glasova. Ni brojne afere HDZ-u ovdje ne mogu naštetiti. 

Suprotnost Unešiću su Marušići - selo na sjeveru Istre. U njemu su lijevi ili one opcije koje naginju lijevo dobile više od 94 posto glasova. Dio je to, kažu mještani, njihova genetskog koda, javila je Lina Dollar.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika?

Više pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene