Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas kod Sinja

Božinović o tragediji u kojoj je poginulo četvero ljudi: "Tragamo za još jednim vozilom"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dat će izjavu za medije o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila nakon potjere za vozilom punim migranata.

Jedno dijete je poginulo, a jedno teško ozlijeđeno. Poginule su još tri osobe, a četiri ih je u KBC-u Split gdje se liječnici bore za njihov život. Svi oni tragično su nastradali u prometnoj nesreći kada je Audi pun ilegalnih migranata bježao policiji i zabio se u zid.

U četvrtak oko 7 sati zabio se u zid blizu trafostanice kod raskrižja Sinj – Split – Trilj u Brnazama.

Screenshot Prometna nesreća Sinj Foto: Sasa Buric/Cropix

Nakon tragične prometne nesreće u kojoj su poginule četiri osobe, među kojima je i jedno dijete, a još pet osoba, među kojima je također dijete, s teškim su ozljedama prevezeni u KBC Split, oglasit će se ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

"Dosad je utvrđeno da se u automobilu prevozilo osam osoba, najvjerojatnije migranata. Vozilo je izbjeglo jedan policijski punkt, nije se radilo o klasičnoj potjeri već je automobil vozio velikom brzinom i u zavoju nije uspio skrenuti, već se zabio u zid", rekao je Božinović i rekao da se to događa kad vozila, ne samo ona s migrantima, voze velikom brzinom pokušavajući izbjeći policijske punktove.

Ministarstvo je utvrdilo povećanje od 108 posto ulazaka na istočnoj mediteranskoj ruti i više 30 posto iz Bosne i Hercegovine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Veliko povećanje na istočnoj mediteranskoj ruti, ali i ulascima u Hrvatsku migranata iz Bosne i Hercegovine", dodao je Božinović.

"Ovdje se nažalost dogodila ovakva situacija, ali policija nastoji sve učiniti da izbjegne da stradaju građani i policijski službenici", rekao je.

"Nažalost, ovdje su stradali migranti, ali nisu naši građani i policijski službenici", kazao je.

Traga se za još jednim vozilom, potvrdio je Božinović.

Policija je krenula za vozilom, a vozilo koje je prevozilo migrante i ranije je naišlo na policijsku patrolu te je zaobišlo, objasnio je ministar.

Pročitajte i ovo Atentat na slovačkog premijera - 4 Reporter Marko Stričević iz Slovačke Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene